tisdag 31 januari 2012

My cup of tea

Ett kinesiskt ordspråk lyder: "Att kyssas är som att dricka te ur en tesil, man kan aldrig få tillräckligt!". Och det håller jag med om.

Som sagt var Zofy här i helgen, och samtidigt som vi inte direkt gjorde något särskilt, var vi ändå ute hela dagarna och slut på kvällarna. En av våra strapatser tog oss till Söder, där vi vandrade bort mot Monopols näst billigaste gata. En av Zofys arbetskamrater hade tipsat om en tebutik i området, och vi tänkte att om det är det första spontana som en före detta stockholmare tipsar om när någon ska dit över helg, då måste vi spana in det. Vi ställde oss på vid gatunummer 1 (för såklart visste vi inte vart på gatan den låg) och började gå.

Den var dock ganska lätt att hitta. Gick inte att ta miste på en av de vanliga tebutikerna. Burkar, mystiska färger, torkade jasminblommor och personal i uniformer. Jag skulle jättegärna vilja tipsa om denna butik, men någonting hände som gör att jag biter mig i läppen.

Det finns många saker jag har svårt för, och en av dem är när någon gör en sådan uppenbar tabbe att man bara vill ge dem presentkort på kurs i sitt eget jobb. Personalen kunde säkert te, det säger jag inget om, men de var inte de charmigaste i högen.

Zofy, som är som hon är, brer på lite med dialekten och berättar för kassörskan att hon åkt ända från Götlaborg för att besöka denna butik! Hon berättar att hennes kollega tipsade om något som hette "Söder special?". Kassörskan frågar om hon inte menar söderblandning, för någon special har de inte. Zofy blir lite osäker, för söderblandning finns ju på andra ställen också, kan det varit verkligen var det. Och där blev stinsan i kassan total förnärmad! Nej! Söderblandning finns ingen annanstans, de har originalet, alla andra är sämre kopior och i Göteborg har de plagierat Söderblandningen till något de kallar Söders höjder, men det är ju inte ens i närheten av deras!

Lugna ner daj jänta! Du va inte ens påtänkt när butiken öppnade så kan det inte vara så att marknaden fungerade som den brukade och det skapas efterföljare av en populär säljare? Annars kan du ju åka till Genève och käka lite Café de Paris också. Jaha, den Knorrkopian var okej? Okej!

Det känns bara så enkelt att inte snäsa till åt en kund. Och absolut inte påstå att den staden kunden kommer ifrån gör simpla kopior på saker. Jag lovar, det här är inte en "göteborgares" bitterhet mot 08orna. Det här är en före detta arbetslös, och en som har sett många vettiga människor som har haft svårt att få ett vettigt jobb's bitterhet på människor som inte bryr sig om att klara av ens den enklaste arbetsuppgiften. Var inte otrevlig mot en kund!

Men jag skulle vilja kunna tipsa om butiken. För i övrigt var det bra pris och fräscht te.
nami nami
En till kopp kanske? Ja, tack!

Inga kommentarer: