onsdag 16 januari 2013

All I know, I learned from the movies

Såg att en kompis lagt ut på Fejjan angående ett så kallat "psykopattest".

Jag har sett detta testet innan. Det är upplagt som en gåta och hypotesen är att kommer du på det rätt svaret snabbt, så tänker du som en psykopat/har psykopatiska tendenser.

Gåtan lyder;
En kvinna träffar en okänd man på sin mors begravning, och det är kärlek vid första ögonkastet. Han är allt hon någonsin önskat sig i en man. Men i sin förtjusning glömmer hon bort att fråga efter mannens telefonnummer, och eftersom hon inte ens vet mannens namn får hon inte tag i honom efter begravningen. Ett par dagar senare dödar hon sin syster. Varför?

Efter att ha sett alla avsnitt av Criminal Minds och dessutom sett om de fem första säsongerna på på en månad, och därmed är självutnämnd kriminologi- och psykologisk expert, så vet jag att det här testet är oerhört tvivelaktigt. Detta därför att det förutsätter att kvinnan blir kär i denna man, men en psykopat kan inte känna kärlek. Han/Hon är så att säga inkapabel till känslor så som kärlek.
Därför är ovanstående test felaktigt.
Eller hur då, Dr Reid?
Till er nyfikna; Svaret är att hon gjorde det i hopp om att mannen skulle dyka upp även på systerns begravning, då han uppenbarligen hade någon form av koppling till hennes familj.

Inga kommentarer: