tisdag 12 augusti 2008

En kväll inte som andra...

Var på Way out west i helgen. Nått privilegium ska man ju ha för att ha jobbat på ett ställe över ett år, och det kom i möjlighet i att få jobba på festivalen och därmed gratis inträde. Jobbet gick gôrbra och tiden gick extremt fort så det var nästan bara värt det. Men jag hade inte velat missa resten.

Fredag så började vi (jag och ett par kollegor) se på Sigur ros, men ansåg att vi inte riktigt var i den behövda stämningen för att stå och lyssna på dem. Vi gick hem till ena kollegan, som fixade farligt goda drinkar, för att uppnå den stämningen för att sedan återvända till festivalen och skåda Broder Daniels sista spelning. Första delen av uppdraget misslyckades vi väl inte helt med, men se Broder Daniel.... vi hann ganska precis för att höra publikvrålet och möta de 20 000 människorna... motströms... Vi missade det. Jag skulle upp dagen efter för att jobba på kontoret och gick därför duktigt till Chalmers och tog en öl... Men vad tusan! Lyckas Lucia få in en före hela kön kan man ju inte bara svika och gå hem. Lyckades överraskande problemfritt komma upp och jobba hela dagen efter.

Så lördagen började och var till hälften lik fredagen, men stannade denna gång kvar på området och såg Flaming Lips. Grymt bra band! Har inte hört dem tidigare, inte vad jag kan minnas i alla fall, men deras spelning var bland det mest underhållande jag har sett. Hela alltet börjar med att Wayne Coyne (sångaren) rullar ut i en stor badbollsbubbla ut i publiken. Efter detta fylls scenen med teletubbies och resten går bara inte att beskriva. Efter spelningen vände vi oss om och såg the one and only Neil Young dra av ett par tre låtar. Går inte att förneka att han är grym, både på gitarren och sången, men jag är väl så stort fan. Så vi gick vidare för att lyssna lite på Lykke Li och efter detta kom jag och Lucia på att vi var lite hungriga och inte hade ätit på rätt så många timmar....
(bild GP.se)

Så ner på Götets bästa kebabställe - II Longstreet Grillhouse - Delade på en falafeltallrik och tjötade ett bra tag. Sedan var vi redo för kvällens första öl(!). Vid det här laget var klockan ungefär 01:15... Festivalstämning! Helt sjukt svårt att få tag i en öl vid den tidpunkten. Men efter nekat inträde på tre ställen hann vi med en öl på ett ställe innan det stängde, och sedan lyckades Lucia återigen få in oss på ett annat ställe för att hinna med en till kall en och lite svängom innan kvällen fick avslutas.

Så inte riktigt så många spelningar och öl som det var planerat, men en grymt rolig helg likväl.

Flaming Lips - Yoshimi battles the pink robots
Flaming Lips - The yeah yeah yeah song

1 kommentar:

Anonym sa...

Gratis ÄR gott ;)